Portofoliu continut 2018

Lecție video de tip „learning nugget”
Disciplina: Sistemul de taxe
Dezvoltată folosind: Adobe After Effects

Lecția a fost realizată în cadrul proiectului TAXEDU derulat de către Comisia Europeană. Lecția se folosește de multimedia pentru a explica pe înțelesul elevilor din Ciclul Primar un subiect aparent complicat – taxele și rațiunea lor de a exista. Absența interactivității este compensată de animație, sunet și de modul în care este livrat conținutul, menit să faciliteze înțelegerea și reținerea conceptelor cheie. Rezultatul e o resursă atractivă, utilă și ușor de introdus în orice plan de lecție.

Resursă educațională video
Disciplina: Matematică
Dezvoltată folosind: Adobe After Effects

Lecția este parte a unei suite de 100 de clipuri educaționale menite să îi ajute pe elevii cu performanțe școlare mai slabe să se pregătească la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a. Fiecare clip este însoțit de probleme rezolvate pe tema abordată, de baterii de teste de fixare și evaluare. Materialele au fost proiectate să fie rulate prin intermediul unei platforme de e-learning și să furnizeze date cu privire la utilizare și rezultate.

Lecție interactivă
Disciplina: Matematică
Dezvoltată folosind: Articulate Storyline

Folosind instrumentele oferite de un authoring tool de top (Articulate Storyline), lecția demonstrează cum resursele video pot deveni interactive, primind în completare o paletă variată de activități educaționale. Noul format e versatil (poate include interactivități diverse), adaptabil (conținutul și activitățile pot fi editate ușor, fără a fi nevoie de competențe de programare), atractiv și participativ. Lecția e compatibilă SCORM și poate rula pe orice LMS care are implementat acest standard.

Material de curs interactiv
Disciplina: Fizică
Dezvoltat folosind: HTML5, Javascript

Materialul prezentat face parte din Programul de instruire on-line pentru studenți străini inițiat de Universitatea Maritimă Constanța. Conținutul a fost organizat, proiectat și dezvoltat special pentru acest client, pornind de la un curs tipărit. Este organizat ca resură on-line, structurat pentru o parcurgere ușoară și include elemente interactive pentru consolidare. Are un format adaptiv care îi permite să fie vizualizat în condiții optime pe orice display.